Hochschulsommerkursstipendien des Deutschen Akademischen Austauschdienstes (DAAD) 2021

Jälleen on mahdollista hakea apurahaa DAAD-kesäkursseihin.

1. joulukuuta 2020 asti voi hakea apurahaa Saksassa pidettävään kielikurssiin. Haku tapahtuu DAAD-verkkoportaalin kautta.

Kurssit järjestetään monissa saksalaisissa yliopistokaupungeissa kesällä 2021 ja ne tarjoavat mahdollisuuden tutustua tarkemmin maahan ja sen ihmisiin sekä syventää omia kielitaitojaan.

Jos kurssia pandemian vuoksi ei ole mahdollista järjestää, DAAD pidättää oikeuden peruuttaa stipendin ja muuttaa kurssin verkkokurssiksi.

Apurahat on tarkoitettu kaikkien opintoalojen tutkinto-opiskelijoille, joilla on kurssin alkaessa suoritettuna vähintään kahden lukuvuoden opinnot yliopistossa/korkeakoulussa. Hakijan tulee esittää todistus hyvästä saksan kielen taidosta (taitotaso B1 tai korkeampi), ja hänen tulee pystyä seuraamaan esitelmiä ja osallistumaan ryhmätyöskentelyyn saksan kielellä. Viimevuotiset hakijat saavat hakea uudelleen entisillä hakemusasiakirjoilla.

Hakemuksista päättää valintalautakunta. Tärkeimmät valintakriteerit ovat aikaisemmat akateemiset saavutukset sekä vakuuttava motivaatiokirje, jossa viitataan myös omiin opintoihin.

Lisätietoja HSK-apurahaohjelmasta löytyy täältä: www.daad.de/go/de/stipa50035295

Bis zum 01.12.2020 kann man sich über das DAAD-online-Portal für ein Hochschulsommerkurs-Stipendium 2021 in Deutschland bewerben!

Die Kurse finden im Sommer 2021 landesweit an vielen deutschen Hochschulorten statt und bieten die Möglichkeit, Land und Leute besser kennenzulernen und die deutschen Sprachkenntnisse zu vertiefen.

Falls die Kurse aufgrund der aktuellen Pandemiesituation nicht im Präsenzmodus stattfinden können, behält der DAAD sich vor, das Stipendium zu widerrufen und als online-Sprachkurs zu vergeben.

Die Bewerber müssen zu Stipendienbeginn mindestens zwei Hochschuljahre abgeschlossen haben. Sie müssen gute Deutschkenntnisse nachweisen (Sprachniveau B1 oder höher) und in der Lage sein, auf Deutsch Vorträgen zu folgen und in Arbeitsgemeinschaften mitzuarbeiten. Bewerber*innen vom letzten Jahr dürfen sich mit ihren "alten" Unterlagen erneut bewerben.

Über die Bewerbungen entscheidet eine Auswahlkommission. Zentrale Auswahlkriterien sind die bisherigen akademischen Leistungen und ein überzeugendes Motivationsschreiben mit Blick auf Studium und Fachausrichtung.

Nähere Informationen zu dem HSK-Stipendienprogramm findet ihr unter diesem Link: daad.de/go/de/stipa50035295

Viimeksi päivitetty: 6.11.2020