Kalle Päätalo -symposiumi

Kirjailija, professori Kalle Päätalon syntymästä tulee kuluneeksi ensi marraskuussa 100 vuotta. Kunniatohtorinsa juhlavuoden kunniaksi Oulun yliopiston humanistinen tiedekunta järjestää ”Kalle Päätalo tutkijoiden silmin” -symposiumin

perjantaina 8.11.2019 kello 8.30–16 Oulun kaupunginkirjaston Pakkala-salissa.

Symposiumissa tieteellisen puheenvuoron käyttävät muun muassa Kalle Päätalosta väitelleet filosofian tohtorit Ritva Ylönen ja Sari Keskimaa. Kirjallisuudentutkija, Päätalo-elämäkerturi Ritva Ylönen puhuu Iijoki-sarjasta lukijoiden mielen apteekkina ja suomen kielen tutkija Sari Keskimaa Iijoki-sarjasta kielentutkijan aarreaittana.

Symposiumin yhteydessä julkistetaan Päätalon juhlavuoden kunniaksi toteutettuja tutkimusta edistäviä ja Päätalon lukijoita kiinnostavia Päätaloon ja Ouluun liittyviä hankkeita. Oulun kaupunginkirjasto järjestää Päätalo-juhlamatinean heti symposiumia seuraavana päivänä eli lauantaina 9.11.2019.

Lisätietoja ”Kalle Päätalo tutkijoiden silmin” -symposiumista antaa yliopistonlehtori Maija Saviniemi sähköpostitse osoitteesta maija.saviniemi@oulu.fi tai puhelimitse numerosta 0294 483 481.

Kalle Päätalo puolisonsa Leena Päätalon kanssa promootiotilaisuudessa kesäkuussa 1994.

Viimeksi päivitetty: 19.2.2019