Tutkimus

Historiantutkijat ovat erikoisasiantuntijoita kysymyksissä, jotka auttavat ymmärtämään menneisyyden ja nykypäivän suhdetta. Oulun yliopiston tutkijoiden erikoisaluetta ovat muun muuassa transkulttuuriset kohtaamiset, historia- ja muistinpolitiikat, kolonialistinen lääketiede, tietoverkostot ja kehitysyhteistyö, ympäristöhistoria, arktisen alueen terveys ja hyvinvointi, pohjoismainen lapsuuden ja nuoruuden historia, sekä pakkomuutto ja maahanmuuttopolitiikat. Teemme kansainvälistä ja poikkitieteellistä tutkimusta yhteistyössä eri tutkijoiden ja instituuttien kanssa.

Yksikössömme on käynnissä useita tutkimsprojekteja edellä kuvatuista teemoista. Projekteja ja niissä toimivia varttuneita ja nuorempia tutkijoita rahoittavat Suomen Akatemia sekä yksityiset säätiöt. Tarkempia tietoja löytyy kohdasta Ryhmät.

Historiantutkijat ovat osa Oulun yliopiston tutkimuksen strategista aluetta 'Ihmiset muuttuvassa maailmassa'.

Viimeksi päivitetty: 16.12.2020