Kuukausiseminaari 18.12.2013

Keskiviikko, joulukuu 18, 2013

JOULUKUUN KUUKAUSISEMINAARI

• ke 18.12. HU207 klo 12–14 dos. Marianne Junila esittelee Lapsuuden historian tutkimushanketta

MARRASKUUN KUUKAUSISEMINAARI

pe 29.11. klo 10.15-(11.45) Tiedekirjasto Pegasus, 2. krs, ATK-luokka PK247

Informaatikko Tiina Sipola kertoo ja opastaa:Miten kirjaston tietopalvelu voi olla tutkijan & opettajan tukena tutkimuksen eri vaiheissa? Mihin tutkija & opettaja voi pyytää tukea kirjastosta ja miksi sitä kannattaisi pyytää.  Tilaisuudessa saadaan vastauksia ainakin kysymyksiin ja kysellä voi lisääkin:

• Mistä viimeisintä tutkimuskirjallisuutta?
  • Miten pysyä ajan tasalla omasta tutkimusaiheesta?  Miten automatisoida kirjallisuuden seurantaa?
  • Kirjallisuuden analysointi: paljonko julkaisuja?  tärkeimmät authorit? affiliaatiot? viitatuimmat julkaisut? missä lehdissä aiheesta on julkaistu? millaisia raportteja tietokannoista saa (mahdollista jatkokäsittelyä varten)?
  • Missä itse julkaista? Miksi pitäisi julkaista lehdissä?
  • Miten varmistan tutkimukseni näkyvyyden?
  • Miten arvioida lehtiä?
  •  Tutkimuksen vaikuttavuus?   Mikä merkitys julkaisuilla on Oulun yliopistolle?

LOKAKUUN KUUKAUSISEMINAARI

• pe 18.10. HU207 klo 10–12 Heidi Kurvinen

Uuden hankkeen  (Perception of gender equality among female journalists in Finland, Sweden, Norway and Denmark from the 1960s to the 1980s) lähtökohdat ja sitä ennen väitöskirjan keskeisiä tuloksia, jotka ovat johtaneet uuteen tutkimushankkeeseen. Esitys on suomeksi.

SYYSKUUN KUUKAUSISEMINAARI

• pe 20.9. klo 11.00 (huom. tasan) salissa HU207 yliopistonlehtori Ari Helo: Kuinka käsitellä orjanomistajan moraalia - vaikka vain historiassa?

TOUKOKUUSSA KUUKAUSISEMINAARI on perjantaina 24.5.2013 klo 12.15 salissa HU301

Prof. Petteri Pietikäinen on lupautunut kertomaan tutkimuksestaan ja piakkoin ilmestyvästä kirjastaan "Hulluuden historia".

AIEMMAT SEMINAARIT

HUHTIKUUSSA KESKIVIIKKOSEMINAARI on 24.4.2013 klo 14.15 HU301

Historian yliopistonlehtori, FT Seija Jalagin kertoo aiheesta "Transnationalistmi historiantutkimuksessa".

MAALISKUUN TORSTAISEMINAARI ON KESKIVIIKKONA 27.3. SALISSA HU207

FT Marika Rauhala kertoo tutkimuksestaan "Kreikkalaisen eliitin kuva Kybelen kultista ja kysymys uskonnollisista ennakkoluuloista ja auktoriteetista antiikissa".

HELMIKUUN TORSTAISEMINAARI 28.2.2013 klo 14.15 SÄ102

Silloin on vuorossa tutkija, FT Ritva Kylli, joka kertoo tutkimushankkeestaan "Global foodways influencing the periphery: Imported foods and luxury goods in Northern Finland in the 18th and the 19th centuries = Ruokareittejä periferiaan: tuontiruokaa Pohjois-Suomessa 1700- ja 1800-luvulla"

TORSTAISEMINAARI 31.1.2013  klo 14.15 salissa HU206

Tutkija, FT Sirpa Aalto kertoo aiheesta "Saagatutkimuksen haasteet ja mahdollisuudet"

TORSTAISEMINAARI 13.12. klo 14.15 salissa HU207

Yliopistonlehtori (AOH) ja nyt akatemiatutkijana oleva Heini Hakosalo kertoo tutkimushankkeestaan "Musta läikkä Euroopan tuberkuloosikartalla”: tuberkuloosin sosiaali- ja kulttuurihistoria 1900-luvun Suomessa.

Perjantaiseminaari pidetään 2.11.2012 klo 1214 salissa HU207.

Esitelmöijäksi tulee Suomen Akatemian tutkijatohtorina syyskuussa 2012 aloittanut Juha Saunavaara, joka esittelee meille tutkimushankettaan Recreating a region: The Allied occupation of Japan and its legacy in postwar Hokkaido. (seminaariesitelmä on suomeksi)

Lisää kalenteriin

Takaisin tapahtumiin