Teknillinen tiedekunta

Oulun yliopistossa tekniikan korkeakoulutus ja akateeminen tutkimus ovat osa monialaista kokonaisuutta. Oulussa teknisiä tieteitä opiskellaan, opetetaan ja tutkitaan tiiviissä yhteistyössä kotimaisen ja kansainvälisen valmistavan teollisuuden, tutkimuslaitosten sekä viranomaistahojen kanssa. Oulun seudun teknologiamenestys perustuukin pitkälti yliopistoyhteisön ja alueen muiden toimijoiden väliseen vuorovaikutukseen.

Teknillinen tiedekunta edustaa Suomen pohjoisten luonnonvarojen hyödyntämisen huippuosaamista. Biomassan, mineraalien ja teräksen prosessien, materiaaliymmärryksen ja sovellusten osaaminen kattaa tuotantoketjujen lisäksi myös ympäristövaikutukset ja niiden minimoinnin sekä taloudelliset näkökohdat.

Tutustu meihin
1.7.2016

Flow

Miten valita oikea opiskeluala? Oulun yliopiston tuotantotalouden opiskelija Eira löysi oikean suunnan ja sai oman alan töitä jo toisena opiskeluvuonna.
1.7.2016

Light it up

Automaatiotekniikan diplomi-insinööri kertoo, mikä on paras tapa sytyttää kiuas.
1.7.2016

Clean technology

Cleantech on kasvava teollisuudenala. Miltä tulevaisuus näyttää Oulun yliopistossa ympäristötekniikkaa tutkivan näkökulmasta?
1.7.2016

Art of Engineering

Miten insinööriosaamisella luodaan uutta parempaa maailmaa?

Tutustu tutkijaan

Tutkimus

Tutkimuksessa teknillinen tiedekunta toimii kaikilla Oulun yliopiston strategian mukaisilla painoaloilla. Tutkijoiden yhteistyö yritysten, tutkimuslaitosten ja julkisen sektorin kanssa on aktiivista. Ulkopuolisen rahoituksen osuus on lähes puolet tiedekunnan kokonaisrahoituksesta.

Teknillisessä tiedekunnassa työskentelee lukuisia kansainvälisiä tekniikan alan tutkimusyksiköitä ja monialaisia tutkimusyhteisöjä. Aikaisemmin osastoihin ja laboratorioihin jakautuneen organisaation tutkimusyksiköt toimivat nyt omilla tutkimusalueillaan suoraan tiedekunnan alaisina.

Tarjoamme yrityksille ja muille yhteistyötahoille kattavan valikoiman tutkimuspalveluja, katso lisätietoja täältä.

Opiskelemaan tekniikkaa

Oulun yliopisto on yksi Suomen suurimmista tekniikan alan korkeakouluista. Noin 16 000 perustutkinto-opiskelijasta teekkareita on 3 000. Teknisiä tieteitä opiskellaan kahdessa Oulun yliopiston tiedekunnassa: teknillisessä tiedekunnassa ja tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnassa.